Optimale veiligheid en comfort gecombineerd met een prachtig design, dat is een cap van KASK


LUKO Equestrian Helmets

Paardrijden is een heerlijke sport en wij kunnen ons geen leven zonder paarden voorstellen. Maar tegelijkertijd weten we ook dat het een sport is die risico’s op ernstig letsel met zich mee brengt. Daarom vinden wij het dragen van een goed passende cap een absolute must voor elke ruiter en binnen elke discipline!

Een cap van KASK combineert optimale veiligheid met de elegantie en uitstraling die wij zoeken in een cap. Daarom zijn wij specialist in het verkopen van de caps van KASK!

We helpen u graag bij het vinden van uw cap die veiligheid en uitstraling combineert tot het perfecte plaatje!

Liesbeth & Babeth

KASK

KASK is een in 2004 opgericht Italiaans bedrijf. De missie van KASK is om de perfecte balans te creeren tussen technische excellentie, functionaliteit, veiligheid en een aantrekkelijk ontwerp.

De caps van KASK worden volledig gemaakt in Italie en voldoen aan de hoge standaarden van het bedrijf welke samengevat kunnen worden in de woorden comfort, veiligheid en ontwerp.

KASK sluit geen compromissen op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Zij staan achter elk product en garanderen volledige tevredenheid en bescherming.


 
Hospital admission rate associated with equestrian activity is .49/1000 hours of riding. The rate when motorcycle riding is merely .14/1000 hours”
— Dr. C. Ball
 

Paardrijden 3x gevaarlijker dan motorrijden!

Enkele jaren geleden kwam Babeth in aanraking met het werk van Dr. Andrew McLean, een onderzoeker van het gedrag en de cognitieve mogelijkheden van paarden (www.aebc.com.au). Zijn wetenschappelijke onderzoeken en de hieruit voortvloeiende ethische wijze van het trainen van paarden waarbij veiligheid en welzijn voor paard en ruiter voorop staan werden een grote bron van inspiratie en kennis voor haar.

Andrew McLean bespreekt in zijn clinics, welke hij wereldwijd geeft, altijd de risico’s die verbonden zijn aan het omgaan en rijden van paarden. Elke ruiter kent de verhalen of kan zich iets voorstellen bij de risico’s die je loopt wanneer je paarden rijdt. Toch denken we ook vaak dat het ons niet zal overkomen, omdat we over voldoende rijervaring beschikken en/of een braaf paard hebben.

Dit geeft een vals gevoel van veiligheid, zo blijkt uit een groot onderzoek uitgevoerd door een trauma chirurg in Canada (Dr. C. Ball, 2007). Hij zag 151 patienten die na een val van een paard ernstig gewond waren geraakt. Enkele feiten over deze ruiters:

  • Zij reden gemiddeld 27 jaar paard,

  • Reden op paarden die ervaren waren en goed getraind,

  • Het ongeluk gebeurde vaak op zonnige dagen (87%) tijdens de zomer (55%)

Uit dit onderzoek blijkt dan ook dat het niet uit maakt hoeveel ervaring je hebt, of hoe braaf je paard is. Paardrijden brengt risico’s met zich mee. En feitelijk is het zelfs meer dan 3x gevaarlijker dan motorrijden.